1. Lidkaarten tonen om binnen te gaan: indien iemand zijn lidkaart niet toont en wij zijn niet zeker dat men bij een club hoort, zijn wij verplicht uit veiligheid de klant de toegang tot het zwembad niet te verlenen. Gelieve dit ook zo te communiceren naar de leden, dat ze altijd spontaan even hun lidkaart tonen. Wacht uw club in de inkomhal totdat iedereen aanwezig is, dan kan de verantwoordelijke vragen om de deur te openen en ziet er dan ook op toe dat zijn/haar clubleden binnengaan.
 2. Kleedkamers gebruiken om om te kleden: elke club krijgt kleedkamers toegewezen. Deze zijn een gans jaar voor uw club. Zijn er bijkomende reservaties op andere dagen of uren, dan vraag je eerst even na aan de balie welke kleedkamer kan gebruikt worden. Het is dan niet vanzelfsprekend dat men steeds in dezelfde kleedkamer kan gaan.
 3. Lockers gebruiken om waardevolle voorwerpen op te bergen: indien je waardevolle voorwerpen liever niet in de kleedkamer wil laten liggen, dan berg je deze op in de lockers. Het is niet de bedoeling dat iedereen zijn kleren, schoenen, jassen,… in het zwembad meeneemt. Onze bank in het sportbad is bedoeld voor zwemmers die even willen rusten. Op dit moment wordt deze soms ingenomen door 50 sportzakken of meer en is er geen plaats meer om te zitten. Neem dus enkel het hoogstnoodzakelijke mee tot aan het zwembad.
 4. Redders: Elke club zorgt ervoor dat er een verantwoordelijke redder op de kant van het zwembad staat die ten allen tijde voor de veiligheid van de clubleden zorgt.
 5. Gereserveerde banen gebruiken: recentelijk is de afspraak ingevoerd dat men banen ter plaatse kan annuleren. Dit mag geen gewoonte worden, maar is eerder een uitzonderlijke situatie. Weet je op voorhand dat er minder banen nodig zijn, dan zet je dit op mail naar Tim Van Hove. Anders wordt er gewoon getraind in de banen die gereserveerd werden. De redders weten precies welke banen voor wie zijn. Vraag dit dus na indien er onduidelijkheden zijn. Extra banen kunnen niet ter plaatse gereserveerd worden, dit wordt minstens 48u op voorhand aangevraagd via mail naar Tim Van Hove.
 6. Geen gebruik maken van recreatiebad: er wordt geen gebruik gemaakt voor, tijdens of na de trainingen. Wil je dit toch doen, dan zijn er 2 mogelijkheden:
  1. Eenmaal per seizoen kan er een recreatieve zwembeurt aangevraagd worden door een club via mail aan Tim van Hove.
  2. Wil je voor of na de training nog gebruik maken van het recreatiebad of van de zwembanen, dan koop je zoals eender welke andere klant een ticket of abonnement aan de balie van het zwembad. Zonder ticket word je niet toegelaten. Zorg er dan voor dat je persoonlijke spullen uit de groepskleedkamer worden genomen, zodat een volgende club hier gebruik van kan maken.
  3. Na de training verlaat elke clubzwemmer het zwembad, neemt een douche en een kwartier na de training moeten de kleedkamers terug vrij zijn voor een volgende club.
 7. Eigen materiaal gebruiken: het materiaal in het sportbad (plankjes, pullbuoys en buizen) kan gebruikt worden door elke klant, club of vereniging in het sportbad om training te geven. Indien een club ander materiaal wil gebruiken zorgt de club zelf voor het nodige materiaal. Elke club kan een kast of bak zetten in de clubberging om daar het materiaal te stockeren. Er wordt geen materiaal van Sportoase gebruikt. Indien je eenmalig iets van Sportoase wenst te gebruiken, kan dit aangevraagd worden via mail aan Tim Van Hove.
 8. Materiaal van Sportoase:
  1. Plankjes, buizen en pullbuoys kunnen standaard gebruikt worden door alle klanten in het sportbad.
  2. Zwemgordels kunnen aan de redders gevraagd worden, voor kinderen in een club die leren zwemmen
  3. Groter (spel)materiaal om eenmalig te gebruiken moet aangevraagd worden
  4. Voor de rest blijft het materiaal van Sportoase in de berging van Sportoase en gebruikt men zeker geen materiaal zonder het eerst te vragen
 9. Eigen bergruimte ordelijk houden: elke club zorgt voor orde in de eigen kast en in de ganse clubberging. Indien men beneden in de kelder materiaal stockeert, zorgt men evengoed voor orde. Materiaal dat niet meer gebruikt wordt, kapot of versleten is, neemt de club mee terug. 
 10. Het intern reglement geldt voor alle gebruikers van het zwembad om de veiligheid van al onze klanten te garanderen. Redders zijn er om voor deze veiligheid te zorgen en probleemsituaties te voorkomen. Zorg ervoor dat de clubleden op de hoogte zijn van dit reglement.