Duiken is een leuke, verfrissende activiteit. Je kan in onze club beginnen wanneer je 14 jaar bent en in goede gezondheid. Je krijgt eerst de kans om eens kennis te maken tijdens een initiatietraining. Nadien kan je lid worden om dan tijdens de volgende trainingen te worden klaargestoomd om naar buiten te gaan. Hierin word je begeleid door een aantal instructeurs. De volgende grote stap is je eerste buitenduik. We bepalen samen wanneer je hier aan toe bent. Na vijf buitenduiken ben je 1ster-duiker. Als je dan op reis gaat, kun je trots je brevet laten zien.

Onze duikclub streeft naar een goede, prettige en veilige training met het oog op de beoefening van de onderwatersport, rekening houdend met de drie kernletters van onze club:  Vriendschap, Vreugde en Veiligheid.  Hiervoor staat ons uitgebreid kader van instructeurs en assistent instructeurs garant. 

De trainingen gaan door in het zwembad Sportoase Elshout te Brasschaat. We trainen twee keer per week een uur.
- donderdag van 21u tot 22u (best om 20u45 aanwezig)
- zondag van 12u tot 13u (best om 11u45 aanwezig)

Na de trainingen op donderdag en zondag kan je steeds iets komen drinken in ons clubhuis aan de Schotense vaart


 

Het trainingseizoen loopt van half september tot Hemelvaart (Voor de exacte datums zie de agenda). Let op het clubhuis is buiten het trainingsseizoen niet geopend.

Bovendien wordt er veel buiten gedoken. In de maanden juni, juli, augustus en september wordt er iedere dinsdag of donderdag gedoken in de Put van Ekeren, afspraak daar om 20u en iedere woensdag wordt er aan de Oosterschelde afgesproken. 

 

Interesse ?

Neem contact op met Ilse Van Wouwe 0474/46 70 90, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom eens langs tijdens de trainingen in  Sportoase Elshout.


Wil je een training mee volgen ?

Je kan 3 keer “proberen” om te zien of duiken iets voor jou is en of de club je bevalt.  Daarna moet je lid worden. Verwittig onze duikschool leider Ann Soetewey of secretaris Ilse Van Wouwe van je komst, zodat hij/zij materiaal en eventueel een extra instructeur kan voorzien.
Kom minstens 15 minuten voor aanvang van de training naar de inkomhal van het zwembad. Anders bestaat de kans dat men je niet binnen laat (je hebt immers nog geen lidkaart). Breng eventueel je ABC-uitrusting mee (Duikbril, tuba, vinnen en loodgordel) als je die hebt.

Het reglement van het zwembad verbiedt het dragen van zwemshort, monokini of string.  Een badmuts is niet verplicht.